Workshop Werkgeluk(kig)

Het belang van werkgeluk

Nooit eerder was werkgeluk meer een hot topic dan nu. De tijd verandert, mensen veranderen en daardoor veranderen hun behoeften mee. In de tijd van nu is het niet alleen maar hard werken, brood op de plank krijgen en zorgen voor het gezin. Anno 2019 komt er veel meer bij kijken en zijn we drukker dan ooit. Werknemers hebben de behoefte om gehoord en begrepen te worden met de juiste begeleiding die daarom vraagt. De Workshop Werkgeluk(kig) is daar de sleutel voor.

Ongelooflijk veel onderzoeken hebben het al aan kunnen tonen: werknemers die gelukkiger zijn (zowel op hun werk als privé) hebben veel minder kans op een burn-out. In de volksmond klinkt dit natuurlijk logisch, maar welke specifieke effecten heeft werkgeluk daarnaast nog? Denk hierbij aan de teamprestaties en betrokkenheid van de werknemers die vergroot worden. Dit heeft weer als neveneffect dat productiviteit, effectiviteit en innovatie een enorme boost krijgen. De communicatie onderling verloopt soepeler en zo wordt het aantal burn-outs drastisch verlaagd. 

Wat leer je tijdens de Workshop Werkgeluk(kig)? 

Tijdens deze interactieve workshop ontdek je wat werkgeluk precies inhoudt, hoe ‘werkgelukkig’ Nederland is en de verschillen tussen tevredenheid en geluk. Je leert wat de belangrijkste factoren zijn die werkgeluk beïnvloeden en de impact ervan. Tot slot ga je zelf praktisch aan de slag met werkgeluk, leer je hoe je teamfrustraties kunt voorkomen en ervaar je de geheimen en fijne kneepjes van het vak ‘werkgeluk’. 

Vorm en duur van de Workshop Werkgeluk(kig) 

De werkgelukdeskundigen van Moodindicator nemen de deelnemers op een inspirerende manier mee op reis naar de wereld van werkgeluk. 

Dat doen we aan de hand van voorbeelden, video’s, best practices en met praktische oefeningen. Inzicht in de betekenis van werkgeluk voor de deelnemer, het team en de organisatie 

De duur varieert van 1,5 uur tot 1 dagdeel. Incompany of op locatie. 

Wat levert de workshop op? 

  • Inzicht in de betekenis van werkgeluk voor de deelnemer, het team en de gehele organisatie;
  • Inzicht in de impact van een werkgelukkige omgeving en de invloed op de betrokkenheid, vitaliteit en productiviteit; 
  • Meer openheid bij de deelnemers over dit onderwerp; 
  • Extra tools en handvaten om actief het werkgeluk te stimuleren; 
  • Inspiratie en beweging. 

Meer informatie? Neem gerust contact op via: info@samapp.nl