• HYbride.png

    Hybride coaching wint steeds meer aan terrein en dat is goed nieuws, want het is bewezen 3 keer effectiever dan alleen het volgen van een workshop of training

    Coaching haalt het beste in de medewerkers naar boven.

1-1 coaching + SAM app

Bij SAM bieden wij de mogelijkheid om de medewerkers te begeleiden d.m.v. 1-op-1 coaching vanuit ons zeer uitgebreide landelijke partner netwerk. Zoveel mensen zoveel wensen en vanwege onze holistische aanpak hebben wij coaches in elke tak van sport door het hele land.

Ook de managers kunnen wij begeleiden d.m.v. een van onze senior business coaches. Een manager is tenslotte ook maar een mens, ondanks alle verantwoordelijkheden en verwachtingen. Het is fijn om een sparringpartner en ervaren, onpartijdige coach te hebben die daar daadwerkelijk voor opgeleid is. Iemand die je begeleid in de coachende rol die van je wordt verwacht.

Het succesvol vergroten van kennis, aanleren van vaardigheden en gedragsverandering heeft tijd nodig. Om goede resultaten te borgen wordt het gebruik van de SAM app voor tenminste 3 maanden aanbevolen.

Voordelen

Flexibiliteit
Flexibiliteit

De combinatie van hybride coaching is dat het moment om live met elkaar te zijn (workshop) kan worden ingekort en de rest voor iedereen op een ander tijdstip beschikbaar is.

E-coaching kan letterlijk de hele dag doordat het 24/7 beschikbaar is, het niet uitmaakt waar je bent en je kan het dus op eigen tijd en tempo doen, wanneer het jou uitkomt.

Gedragsverandering
Gedragsverandering

Je kent dat vast wel, je hebt een training of workshop gevolgd, want je wilt jouw vaardigheden vergroten. Je bent vol goede moed en hebt zin om hetgeen je hebt geleerd direct toe te passen. En dan… heb je weer te maken met de uitdagingen van alle dag…

Na een paar dagen neemt de motivatie af en zijn ze terug in hun dagelijkse routine. Of nog erger: er is geen echte training. Werknemers moeten hun kennis ‘on the job’ zelf opdoen zonder professionele ondersteuning. Is er dan geen oplossing? Natuurlijk wel!

Echt leren en gedragsverandering vragen om begeleiding en herhaling (tenminste 90 dagen achtereenvolgens, liefst langdurig). Op basis daarvan is coaching ontstaan. Toch hebben veel bedrijven dit nog onvoldoende ingericht, terwijl coaching het beste in de medewerkers naar boven haalt.

Volgens professor Jaap Murre (hoogleraar Theoretische Neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam) duurt het minimaal 42 dagen om nieuw gedrag te oefenen en te herhalen, voordat het een gewoonte is en het comfortabel voelt. Door online coaching ernaast in te zetten, kan je dit bereiken.

Ieder mens is uniek
Ieder mens is uniek

Ieder mens is uniek en heeft daarom individuele leermogelijkheden nodig. De een is meer gebaat bij face-to-face interventies, de ander doet het liever online in zijn eigen tijd & tempo. Daarnaast staan we voor veel uitdagingen in het leven. Dat kan vandaag de gezondheid van een medewerker zijn en morgen misschien zijn of haar financiën. De grens tussen werk & privé is vervaagd, waardoor situaties van thuis worden meegenomen naar het werk en andersom.

Door hybride coaching aan te bieden, geef je de handvatten om jouw medewerkers in balans te houden en als mens te blijven groeien en zich blijvend te ontwikkelen.

Leidinggevenden zijn over het algemeen geen coaches
Leidinggevenden zijn over het algemeen geen coaches

Uitzonderingen daargelaten kunnen leidinggevenden niet tegelijkertijd manager, coach en mentor zijn. Gezien de toenemende tijdsdruk en taakbelasting, wordt de coachende rol veel te vaak verwaarloosd. Bovendien hebben professionele coaches niet voor niets een jarenlange opleiding gevolgd.

Een coach is een sparringpartner en vertrouwenspersoon. Het is dus niet wenselijk dat de leidinggevende die ook de beoordeling doet deze verschillende petten op heeft. Daarin kunnen de coaches van SAM een oplossing bieden.

Volgens onderzoek van McKinsey vindt 75% van alle werknemers hun trainingsactiviteiten niet effectief

Wat levert het op?

De ROI van hybride coaching is hoger dan die van conventionele workshops en trainingen. Waarom? 85% van de verkregen informatie uit reguliere workshops & trainingen wordt meestal binnen twee weken vergeten. Met andere woorden, 85% van de kosten is niet goed geïnvesteerd. Daar wil SAM graag verandering in brengen.

Door onze mobiele benadering wordt er geen geld verspild aan hoge reiskosten, langdurige coachingstrajecten, dagvullende trainingen & briefings en andere belangrijke kostenfactoren.

SAM levert schaalbare en betaalbare coaching mogelijkheden.