Waarom coaching?

Trainingen en workshops zijn niet voldoende

Je kent dat vast wel, je hebt een training of workshop gevolgd, want je wilt jouw vaardigheden vergroten. Je bent vol goede moed en hebt zin om hetgeen je hebt geleerd direct toe te passen. En dan… heb je weer te maken met de uitdagingen van alle dag… 

Volgens onderzoek van McKinsey vindt 75% van alle werknemers hun trainingsactiviteiten niet effectief, want na een paar dagen neemt de motivatie af en zijn ze terug in hun dagelijkse routine. Of nog erger: er is geen echte training. Werknemers moeten hun kennis ‘on the job’ zelf opdoen zonder professionele ondersteuning. Is er dan geen oplossing? Natuurlijk wel! Echt leren en gedragsverandering vragen om begeleiding en herhaling (tenminste 40 dagen achtereenvolgens, liefst langdurig). Op basis daarvan is  coaching ontstaan. Toch hebben veel bedrijven dit nog onvoldoende ingericht, terwijl coaching het beste in de medewerkers naar boven haalt.

SAM biedt het beste van allebei, namelijk hybride coaching. Deze effectieve mix van (traditionele) face-to-face en online coaching (e-coaching) wint steeds meer aan terrein en dat is goed nieuws, want het is bewezen 3 keer effectiever dan alleen het volgen van een workshop of training. We delen een aantal voordelen met je:

GedragSverandering
GedragSverandering

Een eenmalige workshop of training heeft als risico dat de kennis al snel weer wordt vergeten en men weer overgaat tot de orde van de dag. Juist door er meer leermomenten aan vast te koppelen neemt de betrokkenheid van de medewerkers toe en kan er een echte gedragsverandering gaan plaatsvinden.

Volgens professor Jaap Murre (hoogleraar Theoretische Neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam) duurt het minimaal 42 dagen om nieuw gedrag te oefenen en te herhalen, voordat het een gewoonte is en het comfortabel voelt. Door online coaching ernaast in te zetten, kan je dit bereiken.

Flexibiliteit
Flexibiliteit

De combinatie van hybride coaching is dat het moment om live met elkaar te zijn (workshop) kan worden ingekort en de rest voor iedereen op een ander tijdstip beschikbaar is. E-coaching kan letterlijk de hele dag doordat het 24/7 beschikbaar is, het niet uitmaakt waar je bent en je kan het dus op eigen tijd en tempo doen, wanneer het jou uitkomt.

Learning in the flow of life
Learning in the flow of life

Er is een nieuwe trend in de digitale leer- en HR-scene namelijk “leren in de flow van het leven” – een concept om het gemak te beschrijven waarmee een persoon in staat is om nieuwe kennis of vaardigheden te verwerven tijdens zijn of haar dagelijkse routine.

Deze trend zorgt er voor dat organisaties de manier moeten veranderen, het gemak, waarop werknemers tijdens het werk leren. En wil je de medewerkers hierin nog beter assisteren, zorg dan dat er gespecialiseerde coaches en/of begeleiders zijn voor uiteenlopende uitdagingen, zowel on- en offline.

Reflectie
Reflectie

Face-to-face communicatie zorgt voor snelle afstemming en ‘direct verder kunnen’, wat vaak ook zo z’n voordelen heeft. Terwijl online je meer tijd krijgt voor reflectie. Het stelt je in staat tot ‘verwerking’ en biedt de mogelijkheid jezelf beter te observeren.

Zelfreflectie helpt een persoon met het verbeteren en ontwikkelen van zijn of haar persoonlijkheid. Niet alleen je zelfvertrouwen groeit, maar ook je weerbaarheid. Je kunt immers beter negatieve feedback van zowel jezelf als de buitenwereld aan, doordat je bewust bezig bent met het continu verbeteren van jezelf.

Ieder mens is uniek
Ieder mens is uniek

Ieder mens is uniek en heeft daarom individuele leermogelijkheden nodig. De een is meer gebaat bij face-to-face interventies, de ander doet het liever online in zijn eigen tijd & tempo. Daarnaast staan we voor veel uitdagingen in het leven. Dat kan vandaag de gezondheid van een medewerker zijn en morgen misschien zijn of haar financiën. De grens tussen werk & privé is vervaagd, waardoor situaties van thuis worden meegenomen naar het werk en andersom.

Door hybride coaching aan te bieden, geef je de handvatten om jouw medewerkers in balans te houden en als mens te blijven groeien en zich blijvend te ontwikkelen.

Maak kennis met de voordelen voor jouw medewerkers en organisatie.