Team challenges

De team challenges die we aanbieden, zijn gericht op teambuilding & saamhorigheid binnen teams of organisatie en zijn inclusief oefeningen vooraf, tijdens en achteraf – zodat de kennis die men opdoet daadwerkelijk geborgd blijft.

Echt leren en gedragsverandering vragen om begeleiding en herhaling (idealiter 90 dagen achtereenvolgens, liefst langdurig).
Dit noemen wij blended leren.

Hieronder een kleine selectie van onze meest populaire thema’s.
Ben je op zoek naar iets anders, neem contact op!

Werk & privebalans

Zelf doen met je eigen team

 • shutter-persoonlijke-groei2.jpg


De team challenge bestaat uit individuele stappen waarin je allemaal kijkt naar hoe het op dit moment met de eigen balans staat en hoe je daar zelf invloed op uit kunt oefenen, zodat je een prettigere balans kunt ervaren tussen werk en privé. Maar ook uit stappen in groepsverband waarin jullie kijken naar de elementen die energie kosten, en ook naar waar alle teamleden juist energie van krijgen. Om een betere balans te kunnen ervaren is het de kunst tussen beiden te balanceren.

 • Krijg o.a. inzicht in hoe de balans op dit moment op verschillende gebieden in jouw leven en dat van jouw teamleden is verdeeld
 • Ontdek waar nu aandacht voor nodig is en creëer bewustwording op wat jullie willen en kunnen veranderen
 • Leer op een andere manier praten over balans binnen het team en bedenk samen haalbare en concrete acties

Job craften

Zelf doen met je eigen team

 • b5524c3b218c08f374260e61c86973bc.png


Tijdens deze team challenge job craften maak je kennis met job crafting als perspectief om naar je werk te kijken én als instrument om praktisch toe te passen. Je ontdekt hoe je op eigen initiatief onder andere meer energie, plezier, balans, voldoening en productiviteit kunt creëren in je werk. Wanneer jouw werk beter past bij wie je bent, wat je wilt, nodig hebt en kunt, zul je zien dat niet alleen jij, maar ook je collega’s, klanten, de organisatie en je privéomgeving daar baat bij hebben.

 • Leer tijdens deze team challenge de verschillende stappen van het job craft proces te doorlopen
 • Krijg inzicht in datgene waar je nu nog energie op verliest en waar dus winst te behalen valt
 • Oefen met jouw collega’s, zodat je het geleerde gemakkelijker op de werkvloer of thuis toe kunt passen

Minder stress tijdens het werk

Zelf doen met je eigen team

 • stress-management.png


De team challenge bestaat uit individuele stappen waarin je allemaal kijkt naar hoe het op dit moment met de eigen stresslevel staat en hoe je daar zelf invloed op uit kunt oefenen, zodat je meer werkplezier en productiviteit gaat ervaren. Maar ook uit stappen in groepsverband waarin jullie gezamenlijk kijken hoe er gezamenlijk gewerkt kan worden aan verlaging stress op het werk.

 • Krijg inzicht in hoe stress werkt in jouw lichaam
 • Leer op een andere manier praten over stress binnen het team en bedenk samen haalbare en concrete acties
 • Leer je werk beter te plannen

inclusief

Zelf-coaching app SAM
Zelf-coaching app SAM

3 maanden toegang tot onze zelf-coaching app SAM. Het aanleren van nieuwe vaardigheden duurt minimaal 90 dagen en met toegang tot de app willen wij structureel bijdragen aan jouw ontwikkeling.

Begeleiding via mail
Begeleiding via mail

Extra begeleiding via mail gedurende 3 maanden met tips of challenges die aansluiten bij het onderwerp en die jou helpen bij het behalen van je doelen.

30 minuten 1-1 coaching
30 minuten 1-1 coaching

Plus 2 x 30 minuten Q&A met de trainer/coach tijdens de workshop. Deze sessie kan in overleg worden geboekt op een moment naar keuze.

Image is not available

Bij WereldKids geloven wij in het investeren in je werknemers. De team challenges bieden naast nuttige opdrachten ook een mooie kans om te werken aan je teambuilding.

noortje Goedhart
HR Manager, Wereldkids Kinderopvang
Image is not available

Bij VGZ bieden we gratis vouchers aan voor de collectief verzekerden om te werken aan het mentale welzijn. De statistieken helpen ons het Gezond Leven portaal verder te verrijken met nieuw online aanbod.

Sjoerd van den Brink
Product owner, zakelijk team, VGZ
Image is not available

Onze missie is impact maken in de zorg. Om iedere dag weer vol energie aan onze missie te werken hebben wij SAM omarmd. Immers, zorgen voor een ander betekent ook zorgen voor jezelf...

Erik Koridon
CEO, Growtivity
Image is not available

VGZ besloot juist in deze tijd van de coronacrisis te investeren in de mentale weerbaarheid van haar medewerkers met een speciale focus op de sociale verbondenheid.

Frank van der Leest
Missielead Wellbeing, People & Experience VGZ
Image is not available

Een flink aantal medewerkers in mijn teams ervaren werkdruk. De teamchallenge ‘werk- en privébalans’ werd mede daarom positief verwelkomd. Ik vond de begeleiding vanuit SAM duidelijk en aansluiten bij het niveau van zelfontwikkeling van de doelgroep. Ze vonden het unaniem fijn om dit met elkaar te doen en waren super positief.

miranda middag
Teamcoach Dagelijkse Verzekeringszaken VGZ
Image is not available

Het team vond het van toegevoegde waarde bij zichzelf en elkaar stil te staan en te praten over thema’s die energie geven of nemen. Een eye-opener voor de meesten was het inzicht dat thema’s vaak nauw verbonden zijn met elkaar en dat je dat positief kunt benutten. We zijn de sessie geëindigd met een rondje waarbij iedereen zijn eerste stap naar een doel noemde. Dat riep veel herkenning op en bleek een goede basis om elkaar op andere momenten een vrolijke reminder te geven.

paulien Veltman-schwenke
Teamcoach Cirkel Specialties VGZ
Image is not available

“Het team was enthousiast dit samen met elkaar te doen, er was veel onderlinge herkenning en ook in relatie tot thuis werken”

Anoniem
Team manager
Image is not available

"Dank voor de input die jullie mij geven via mail en de Sam app. Door de oefeningen krijg ik goed inzicht waar ik vastloop en waarom ik in burn-out situatie ben gekomen. Het is hard werken om weer controle te krijgen, dit lukt mede door de Sam hulp. Zonder Sam was ik nu niet waar ik nu sta. 
Heb nog een lange weg te gaan maar zie zeker door SAM de toekomst vrolijk tegemoet.” 

Anoniem
Medewerker
previous arrow
next arrow
Slider