• hybride.jpg

    Hybride coacHIng

    Door hybride coaching aan te bieden, geef je de handvatten om jouw medewerkers in balans te houden en als mens te blijven groeien en zich blijvend te ontwikkelen.

Bij SAM is het mogelijk de face-to-face workshops die gegeven worden door onze coaches op locatie, te combineren met opdrachten (zogeheten ‘challenges’) die deelnemers van de workshop vooraf, tijdens en na een workshop nog kunnen lezen en uitvoeren.

Enerzijds via opdrachten van de coach zelf, maar iemand kan voor zichzelf ook verder op zoek gaan op de app om zich verder te verdiepen in dit onderwerp of misschien een ander thema wat kan bijdragen aan een betere werk & prive balans.

Als opdrachtgever delen we tenslotte met jou de inzichten vanuit het management portaal die uiteraard volledig anoniem zijn, en zo kan je vervolgens snel herinvesteren in nieuwe interventies die bijdragen aan de daadwerkelijke behoeften van dat moment in wat er speelt op de werkvloer.

CoacHIng voor alle niveaUS
CoacHIng voor alle niveaUS

De meeste CEO’s en professionals op het gebied van leren en ontwikkeling zijn het erover eens: coaching werkt. Bovendien is het economisch zinvol.

Waarom nemen dan nog zo weinig bedrijven dit initiatief?

Simpelweg omdat het hen de kennis ontbreekt en daar wil SAM verandering in brengen.

Veel bedrijven boeken zo nu en dan een coach, of een training / workshop, maar een systematische aanpak ontbreekt. SAM maakt coaching mogelijk voor medewerkers van alle niveau’s. Van de directie tot aan de mensen op de werkvloer en alles daar tussenin. En bovendien binnen de teams.

Leidinggevenden zijn over het algemeen geen coaches
Leidinggevenden zijn over het algemeen geen coaches

Uitzonderingen daargelaten kunnen leidinggevenden niet tegelijkertijd manager, coaches en mentoren zijn. Gezien de toenemende tijdsdruk en taakbelasting, wordt de coachende rol veel te vaak verwaarloosd. Bovendien hebben professionele coaches niet voor niets een jarenlange opleiding gevolgd. Daarnaast is een coach een sparringpartner en vertrouwenspersoon.

Het is daarom niet wenselijk dat de leidinggevende die ook de beoordeling doet deze verschillende petten op heeft. Over het algemeen moeten vertrouwelijke problemen kunnen worden besproken die met niemand anders kunnen worden gedeeld en liever kom je deze persoon niet vervolgens bij het koffiezetapparaat tegen. Ook daarin kunnen de coaches van SAM een oplossing bieden.

De ROI van hybride coaching
De ROI van hybride coaching

De ROI van hybride coaching is hoger dan die van conventionele workshops en trainingen. Waarom? 85% van de verkregen informatie uit reguliere workshops / trainingen wordt meestal binnen twee weken vergeten.

Met andere woorden, 85% van de kosten is niet goed geïnvesteerd.

Daar wil SAM graag verandering in brengen. Door onze mobiele benadering wordt er geen geld verspild aan hoge reiskosten, langdurige coachingstrajecten, dagvullende trainingen, briefings van een dag en andere belangrijke kostenfactoren.

SAM levert schaalbare en betaalbare coachingprogramma’s.

Past onze oplossing binnen jouw organisatie?

Bij SAM werken we altijd op maat, elke klant is voor ons koning en iedereen is uniek.

Met onze lean en flexibele aanpak stemmen we samen met jou af wat de wensen zijn en welke oplossing hierbij past.