Hoe goed kun je nieuw opgedane kennis onthouden?

by

De mensen die ons wat langer volgen, weten dat wij geen voorstander zijn van het eenmalig aanbieden van een workshop of training op het gebied van het welzijn van de medewerkers. 

Naar het resultaat daarvan is namelijk uitvoerig onderzoek gedaan en duidelijk is dat bij het eenmalig aanbieden van nieuwe kennis de stof niet beklijft. Er is herhaling voor nodig, minstens 90 dagen. 

Mocht je zelf daarvan nog niet overtuigd zijn, dan willen we jullie graag vertellen over de vergeetcurve van Ebbinghaus.

Vergeetcurve van EbbinghausDeze toont aan hoe snel we eigenlijk vergeten wat we leren, elke dag weer wat meer. Wat deze vergeetcurve echter ook mooi aantoont is dat je bij herhaling een stuk minder vergeet. Herhaling is dus echt dé kracht van (nieuwe patronen aan)leren.  

Hoe snel je iets vergeet hangt af van drie factoren:

  • hoe ingewikkeld de stof is
  • hoe belangrijk het voor je is
  • hoe fit of vermoeid je bent

Werken aan je gezondheid en welbevinden hoeft geen rocket science te zijn, maar toch vinden veel mensen het moeilijk, vooral om vol te houden. Enthousiast begint men ergens aan en al snel verdwijnt het naar de achtergrond. Net als bij de jaarlijkse goede voornemens. Want wist je dat binnen 2 maanden 80% al is afgehaakt en slechts 8% het tot het einde van het jaar volhoudt?

Goede begeleiding en een stok achter de deur in de vorm van een coach of buddy helpt daarbij enorm! SAMen sta je tenslotte sterker!

Speciaal daarvoor hebben wij onze 90 dagen (team) trajecten ontwikkeld, waarmee we inzetten op duurzame gedragsverandering.

90 dagen (team)trajecten 

Door vooraf, tijdens en achteraf de deelnemers tenminste 90 dagen actief bezig te houden, zorgen we dat opgedane kennis veel beter beklijft en jouw medewerkers zich betrokken voelen, waardoor de kans op het aanleren van nieuwe patronen vele malen groter wordt. 

Onze online trajecten bestaan uit een workshop, 2x vraag en antwoord sessie, een 1-1 gesprek van 30 minuten, een afrondingssessie én elke week gedurende 90 dagen een prikkelende tip of challenge om in kleine stappen het doel te bereiken. 

Onze trajecten kunnen individueel worden aangeboden, of aan zowel bestaande als speciaal voor een onderwerp samengestelde teams. Bij bestaande teams zullen de trajecten vanuit het perspectief van groepsverbinding en samenwerking worden aangeboden, waarbij er tevens genoeg aandacht is voor individuele groei.

Wat levert het op:

  • door elke week +/- een uur te besteden aan persoonlijke ontwikkeling, kost het jouw medewerkers weinig tijd
  • door het maken van kleine stapjes, wordt uiteindelijk een groter doel bereikt
  • door het samen doen met de teamleden, ontstaat een hoge mate van teamcohesie, saamhorigheid & bevlogenheid

Beschikbare online (team)trajecten

Zit het onderwerp waarin jij geïnteresseerd ben hier niet bij, neem gerust contact met ons op. Met ons grote netwerk aan trainer-coaches denken we graag met je mee.

Investeren in preventie loont! 

We helpen je graag – met ons team van deskundigen – om jouw welzijnsbeleid in te richten of naar een hoger plan te tillen. Voor nu, of in de voorbereiding naar 2022.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende eerste kennismaking. Dat kan eenvoudig via mijn online agenda

Hartelijke groet,

Fleur van den Horn, Co-founder SAM

06-5755 9650 | fleur@samapp.nl

About