Hoe gaat het met jou?

by

“Hoe gaat het met jou? Red je het nog een beetje?” Het lijken simpele vragen, maar ze zijn zo belangrijk om regelmatig te stellen. Helemaal nu er zoveel afstand is. Want hoe hou je anders feeling met elkaar? Wij met jou en jij met jouw collega’s… 

En misschien wel nóg belangrijker: neem tijd om te luisteren naar het antwoord. Echt te luisteren, ook naar wat er niet gezegd wordt. Laat af en toe eens een stilte vallen, geef de ander de ruimte en vooral de veiligheid om een oprecht antwoord te geven. Je kunt via de telefoon of het scherm nu eenmaal je voelsprieten minder gebruiken dan wanneer je tegenover iemand in dezelfde ruimte zit, dus je moet het echt van je oren – en bij een videocall – ook je ogen hebben. 

Interview met CHRO Ahold
“Juist nu is het tonen van je menselijke kant des te belangrijker” vertelt Nic Brassey (CHRO, Ahold) in dit artikel van PWNet.

“Wat ik het afgelopen jaar heb geleerd, is dat de vraag ‘hoe gaat het met je’ in deze tijd nog belangrijker is geworden. Natuurlijk, een deel van de mensen slaat zich door deze ongekende crisis heen. Maar er zijn ook collega’s die deze aandacht echt nodig hebben. Misschien kun je bepaalde problemen, zoals eenzaamheid of jonge kinderen die thuis veel aandacht vragen, niet oplossen, maar het helpt om een luisterend oor te bieden.” aldus Brassey.

“Het is iets wat we vanuit HR in de hele organisatie naar leidinggevenden uitdragen: bel medewerkers en vraag hoe het met ze is en wat je eventueel voor ze kunt doen. Zorg ervoor dat je daar aandacht aan besteedt en het zakelijke tijdens die gesprekken achterwege laat. Zelf doe ik dat ook en dat levert onverwachte en boeiende gesprekken op. Juist nu contact digitaal verloopt, is het tonen van je menselijke kant des te belangrijker.”

Waarom hier tijd voor vrijmaken?

We begrijpen dat je het zelf waarschijnlijk drukker hebt dan ooit, maar de cijfers liegen er niet om. De lange termijn gevolgen van dit thuiswerken en deze pandemie beginnen nu langzaam duidelijk te worden. De effecten van minder samenwerken, een minder grote betrokkenheid bij de organisatie en isolatie en stress. De kosten kunnen oplopen van 375 miljoen tot anderhalf miljard euro zoals je in dit artikel van PWC kunt lezen.

Kijken naar wat er WEL kan

Deze pandemie is voorlopig nog niet over en het wordt nooit meer zoals het was. Dus laten we kijken naar wat er is en wat we nu wél kunnen. Als werkgever is er namelijk genoeg wat je kunt doen en wij helpen je daar graag bij! 

Dat doen we door:

  • onze kennis met je te delen via LinkedIn
  • de gratis webinars die wij periodiek geven
  • team trajecten te ontwikkelen die bijdragen aan het totale welzijn
  • SAMenwerkingen aan te gaan zodat jij deze partijen niet hoeft te zoeken
  • Jouw organisatie te ontzorgen en optimaal te begeleiden van A tot Z
  • Ook gewoon een luisterend oor te zijn voor jou, als je eens een vraag hebt

Over SAM
SAM bestaat inmiddels 4,5 jaar en we zijn uitgegroeid van een start-up naar een scale-up met de focus op de mentale gezondheid binnen alle lagen van de organisatie. We werken met een  professioneel team van experts op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Maar nog wel met de service & daadkracht van een kleine organisatie. 

Gratis webinar: Pak (thuiswerk)stress aan in 3 maanden – datagedreven

Dinsdag 4 februari a.s.
In slechts 30 minuten nemen wij je mee hoe jij in jouw organisatie start met het ophalen van gerichte feedback en data over de impact van langdurig thuiswerken en wat jouw team nu nodig heeft. Vervolgens laten we zien hoe je hier vanuit deze inzichten laagdrempelige actiegerichte oplossingen voor kunt aanbieden. Deze webinar geven we in samenwerking met onze partner 2DAYSMOOD.

Meld je nu aan

Online event: Define Your Happiness

4 maart 2021
Over werk- en privébalans, verbinding, happiness at work en persoonlijk leiderschap in de (post) COVID-19 wereld. 

In een serie van 4 interactieve online events ontmoet je dé experts van over de hele wereld die je gaan inspireren & leren over hybride werken,  (werk)geluk, balans, the future of work en verbinding op het werk.

👉🏻 Claim je ticket hier en gebruik couponcode sam5 voor 5% korting op jouw ticket aankoop.

Meld je nu aan

About