1 op de 3 medewerkers spreekt niet met zijn manager over zijn werk-privébalans

by

1 op de 3 medewerkers spreekt niet met zijn manager over zijn werk-privébalans en één op de acht is van mening dat de manager te veel over zijn eigen privésituatie praat.  

Dit blijkt uit Het Nationale Management Onderzoek, uitgevoerd door ISBW onder ruim 1.200 werkenden in loondienst. Als werkenden zelf ergens mee zitten, bijvoorbeeld een heftige levensgebeurtenis als een overlijden of scheiding, vindt 37 procent van de medewerkers troost bij zijn manager. Dit percentage bestaat uit evenveel mannen als vrouwen. Voor medewerkers onder de 25 jaar geldt dit minder: van hen vindt slechts 27 procent troost bij zijn manager. 

“Het is nog belangrijker dan anders dat de manager vandaag de dag aandacht heeft voor de privésituatie van hun medewerker,” aldus Rob Rijbroek, directeur bij ISBW. “Privé en werk lopen steeds vaker door elkaar heen, zeker nu er sinds afgelopen maart veel, of zelfs volledig, thuisgewerkt wordt. 

Het is een illusie dat een medewerker alles wat er thuis speelt achter zich laat zodra hij of zij de laptop openklapt. Als manager doe je er dan ook goed aan vaker dan normaal te informeren naar het privéleven en samen met de medewerker te sparren over de dingen die er spelen.”

Laagdrempelig & effectief!
Om het jou makkelijker te maken en de medewerkers van jouw organisatie per direct al te ondersteunen bij de balans tussen werk en privè hebben wij 2 mooie, laagdrempelige trajecten ontwikkeld samen met onze partner Academycoaching. 

Medewerkers en teams die dit nu al gebruiken zijn unaniem enthousiast: “Veel inzichten, wat fijn dit samen te doen, privé-zaken bespreekbaar maken voelt goed, zo zit ik er niet alleen in” zijn een aantal van de reacties die wij mochten ontvangen.

VOOR WIE IS HET?

Deze workshops en team challenges zijn geschikt voor elke leidinggevende die het belang kent om haar/zijn teamleden op de eerste plaats te zetten, streeft naar (meer) saamhorigheid binnen het team en die het beste in haar/zijn teamleden omhoog wil halen zodat zij zowel op het werk als thuis optimaal presteren. En voor ieder team waarvan de leden graag meer grip willen op hun werk- & privé balans, en daarmee op hun dagelijkse energie. 
Wil je persoonlijk contact, neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Mochten wij iets voor jouw organisatie kunnen betekenen, neem gerust contact op!

Fleur van den Horn, Co-founder SAM

Email me op fleur@samapp.nl of bel naar 06 5755 9650

About