Verklein de stap naar persoonlijke ontwikkeling met de SAM app

by

In de afgelopen jaren is de focus vanuit HR steeds meer verschoven van organogrammen, FTE-analyses en rapportages naar onderwerpen zoals ontwikkeling, zingeving en werkplezier. Bij sommige bedrijven in meerdere en bij andere in mindere mate, maar deze onderwerpen blijven ook in tijden van corona op tafel liggen. Dit toont aan dat het geen eendagsvliegen zijn, maar structurele thema’s waar iedere organisatie mee aan de slag zou moeten gaan. We hebben al eerder aangeduid dat een investering in de mentale veerkracht van werknemers loont, ook financieel. Maar hoe versterk je nu deze mentale veerkracht?

Bij SAM is persoonlijke ontwikkeling een enorm belangrijk onderdeel in het versterken van de mentale veerkracht. Als iemand zich aan het ontwikkelen is, dan heeft dit namelijk een positieve invloed op verschillende aspecten van zijn of haar leven. Stel iemand ontwikkelt zich als ouder, dan heeft dit uiteraard effect op de kinderen, maar ook op de partner en op het werk. Als diegene namelijk een boost vertrouwen krijgt van de ontwikkeling als ouder, dan neemt hij of zij dit vertrouwen ook mee op de werkvloer. En het mooie is, er zit geen einde aan persoonlijke ontwikkeling. Je raakt nooit uitgeleerd en je kan altijd blijven groeien in de verschillende rollen die je hebt als kind, als vriend/vriendin, als partner, als collega, als ouder, als buurtgenoot, als mens, etc.

Bij SAM hebben wij zes thema’s gedefinieerd die invloed hebben op de mentale veerkracht:

  • Familie / vrienden
  • Financiën
  • Gezondheid
  • Persoonlijke groei 
  • Relatie
  • Werk / carrière

In onze app hebben wij onder ieder thema verschillende ‘challenges’, tips en activiteiten hangen. Zo kan een medewerker zelf bepalen binnen welk thema hij of zij zich graag als eerste wil ontwikkelen. En kan er aan alle medewerkers een uniform maar toch ook persoonlijk ontwikkelingsprogramma worden aangeboden. Aan de achterzijde kan vervolgens middels geanonimiseerde data geanalyseerd worden welke thema’s onder de medewerkers leven. 

Met de SAM app wordt de eerste en grootste stap met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling verkleind, namelijk het daadwerkelijk starten. Het wordt dan ook door medewerkers ervaren als een laagdrempelige manier om zichzelf te blijven ontwikkelen.

Wil je meer weten over hoe wij jouw organisatie kunnen helpen bij de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers? Neem dan contact met ons op, of bekijk ons unieke 90 dagen corona bootcamp programma

About