Dient het huidige kantoor ons nog?

by

Sommige bedrijven zijn gestart om mondjesmaat weer medewerkers toe te laten tot de kantoren, uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter maatregelen. Maar dient het ‘oude’ kantoor ons nog wel? De balans was natuurlijk totaal doorgeschoten naar volledig thuiswerken, maar gaan we straks weer helemaal terug naar het oude? Of gaat de kantoor-thuiswerk balans er blijvend anders uitzien?

Na een intensieve periode van enkele maanden waarin we volledig thuis hebben gewerkt, is het voor ons allemaal duidelijk geworden dat het dus echt niet noodzakelijk is om altijd op het kantoor aanwezig te zijn. Twitter heeft zelfs aangekondigd dat hun medewerkers voor altijd thuis mogen blijven werken als zij daar de voorkeur aan geven. Ook bij bedrijven die voorheen ‘moeilijk’ deden over thuiswerken zijn overstag gegaan. Dit draai je niet zomaar weer terug. Medewerkers zijn er ook achter gekomen dat er positieve aspecten zitten aan thuiswerken, voor de een is dit de flexibele indeling van je werkuren, voor anderen juist een verbeterde concentratie. 

Als we er dus vanuit gaan dat de kantoor-thuiswerk balans er blijvend anders uit komt te zien, dient onze huidige werkplek dan nog wel? Hieronder vind je een aantal tips hoe je een flexibele, productieve en comfortabele werkplek kan creëren. In zo’n omgeving kan een medewerker namelijk het beste uit zichzelf naar boven halen. 

  • Flexibele werktijden

Een veel gehoord voordeel van thuiswerken, geen file. Maak het dus mogelijk om ook na deze coronacrisis écht flexibel te zijn qua werktijden. Zo kunnen medewerkers files vermijden, meer tijd met familie doorbrengen en dat leidt weer tot een verhoogd geluksgevoel. 

  • Stilteruimtes

Wat is nu zo lekker aan thuiswerken? Niemand komt aan je bureau staan, vooral als je geen kinderen hebt. Creëer daarom op het kantoor hetzelfde effect door middel van stilteruimtes. Het kunnen meerdere kleinere ruimtes zijn of een grotere plek waar de stilte regels wel in acht worden genomen. 

  • Wandelend vergaderen

Heb je vaak een een-op-een meeting, of met maximaal 3-4 personen? Probeer dan eens de vergadering of brainstorm te houden tijdens het wandelen. Tijdens corona hebben de eerste commerciële wandelingen reeds plaatsgevonden. Ook wanneer je wandelt gaat je hart sneller kloppen, wat betekent dat er een betere bloeddoorstroming naar je hersenen plaatsvindt, dat weer meer energie en focus geeft.

Wat wordt de nieuwe kantoor-thuiswerk balans?

DE 90-DAGEN CORONA BOOTCAMP DIE DE ‘MENTALE VEERKRACHT’ VERSTERKT!

Midden in deze crisis is het belang van mentale veerkracht en sociale verbondenheid tussen collega’s, familie & vrienden belangrijker dan ooit! Rekening houdend met de huidige onzekerheid, de geslonken budgetten en sociale onthouding, hebben wij een speciale 90-dagen bootcamp ontwikkeld. 

Het is een compleet programma dat zich effectief richt op het versterken van de mentale veerkracht van alle medewerkers. Ze kunnen direct hiermee aan de slag

Wat kan ik verwachten?

  • Alle medewerkers van jouw organisatie krijgen 90 dagen toegang tot de zelf-coaching app SAM die zich richt op preventie.
  • Prikkelende tips & challenges, die de medewerkers zelfstandig of als team kunnen doorlopen.
  • Het begeleiden van de managers in hoe je op afstand coachend kan leidinggeven. Inclusief 3 premium team challenges, oftewel 1 per maand.
  • 2-wekelijkse management rapportages: inzicht in de aandachtspunten in een organisatie, uiteraard met behoud van privacy.
  • Inzet van 1-1 coaching

MEER WETEN?

Neem contact met me op! Dat kan via fleur@samapp.nl of te bellen naar 06-5755 9650. 

Ik sta je graag te woord! 

Hartelijke groet,

Fleur van den Horn, co-founder SAM


About