40% van de werknemers ervaren een hoger stressniveau sinds de Corona maatregelen

by

Hoe voorkom je grootschalige uitval?

Ondanks de aangekondigde versoepeling, nemen de zorgen over de mentale weerbaarheid steeds verder toe. Het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-out (NCPSB) laat een gemiddelde toename van de stressniveaus zien van bijna 40%. 

Wat betekent dit?

Bij een structurele toename van 40% ben je slechts drie tot zes maanden verwijderd van een burn-out! 

Wat zijn de effecten hiervan?

Theo Immers, voorzitter NCPSB, waarschuwt voor een grootschalige uitval van arbeidskrachten. Dit beïnvloedt het bedrijfsresultaat en op zo’n schaal ook de economie. Maar dat is alleen nog maar het zakelijke aspect. In de privésferen leidt dit tot een toenemend aantal conflicten binnen gezinnen. Bij een hoog stressniveau vermindert het incasseringsvermogen, onze lontjes worden gewoonweg korter. Een vicieuze cirkel.

Dit wordt ook beaamd door de bij de SAM app aangesloten scheidingscoach Yvonne Soons:

“40% van de huwelijken sneuvelen momenteel, en aan het massale thuiswerken komt voorlopig geen eind. Dat begint zijn tol te eisen.”

Net zoals bij het Coronavirus geldt ook hierbij, voorkomen is beter dan genezen. Gezien de verwachting dat de stressniveaus voorlopig nog verder zullen oplopen, vind je hieronder een aantal tips voor de preventie van langdurige uitval binnen jouw bedrijf. 

 • #1 Versterk de sociale verbondenheid
  Plan 1 of 2 keer per week met jouw team een gezamenlijke lunch. Het hele team schuift digitaal bij de lunch aan. Tijdens deze lunch mogen geen werkzaken besproken worden, alleen sociale onderwerpen.
 • #2 Start de dag met een wandeling
  In plaats van direct achter de laptop te kruipen, begin de dag met een wandeling van minimaal een kwartier. Bij voorkeur alleen.
 • #3 Vier successen
  Heeft jouw team een mooie nieuwe klant binnengehaald ondanks de Coronacrisis? Vier dit dan met z’n allen, stuur een taart of een borrelpakket naar je team en ontmoet elkaar digitaal om hier op te proosten. 

Zet jouw medewerkers daarom vandaag nog op #1 en laat ons jou hierbij helpen!

De 90-dagen Corona Bootcamp die de ‘mentale veerkracht’ versterkt!

Midden in deze crisis is het belang van mentale veerkracht en sociale verbondenheid tussen collega’s, familie & vrienden belangrijker dan ooit! 

Rekening houdend met de huidige onzekerheid, de geslonken budgetten en sociale onthouding, hebben wij een speciale 90-dagen bootcamp ontwikkeld. 

Het is een compleet programma dat zich effectief richt op het versterken van de mentale veerkracht van alle medewerkers. 

Wij zullen de organisatie maximaal ontzorgen. Dit doen wij op afstand, en we gaan de organisatie en haar medewerkers intensief begeleiden gedurende deze 90 dagen.

Wat houdt deze bootcamp o.a. in: 

 • Alle medewerkers van jouw organisatie krijgen 90 dagen toegang tot de zelf-coaching app SAM die zich richt op preventie.
 • Prikkelende tips & challenges, die de medewerkers zelfstandig of als team kunnen doorlopen.
 • Het begeleiden van de managers in hoe je op afstand coachend kan leidinggeven. 
 • 3 premium team challenges, oftewel 1 per maand.
 • Best practices voor een duurzaam inzetbaarheid beleid.
 • 2-wekelijkse management rapportages: inzicht in de aandachtspunten in een organisatie, uiteraard met behoud van privacy.
 • Inzet van 1-1 coaching* 

* afhankelijk van de grootte van de organisatie, adviseren we hoeveel uren hiervoor nodig zijn, want niet iedere medewerker heeft een coach nodig. Worden de uren niet gebruikt, dan worden ze verrekend.

Meer weten?

Neem contact met me op! Dat kan via fleur@samapp.nl of te bellen naar 06-5755 9650.

Ik sta je graag te woord!

Hartelijke groet,

Fleur van den Horn, co-founder SAM

About