Ben jij een leider?

by

Deze week volgden we een online sessie van Esther Perel, de Belgische psychotherapeut, ‘best selling’ auteur en spreker over o.a. vitaliteit en relaties in de breedste zin. Er zaten ruim 8000 mensen in deze Zoom sessie en 25% hiervan had geen zin weer aan het werk te gaan, maar 60% wel, zo kwam vanuit een poll naar voren. Daarnaast gaf Esther aan, dat voor wat betreft de combinatie werk en Coronatijd, de managers meer als leiders moeten opstaan:

Van ’this is the best way to work with a team’

naar ’this is the best way to be a leader’

“Een goede leider belt elke dag 1 of 2 van zijn mensen, en vraagt ‘hoe het gaat’, ‘wat heb je gedaan deze week’, ‘wat heb je gedaan om jezelf op te vrolijken’ en begint niet direct over het werk. En dan komen mensen vanzelf met waar ze mee bezig zijn, ontwikkel je vertrouwen en komt er een collectieve veerkracht, aldus Esther.”

Deze hele lockdown situatie biedt ook zeker kansen om bestaande, vaak ingesleten, patronen te doorbreken in een team. In deze periode is het gevoel van solidariteit groter dan ooit. We zitten samen in hetzelfde schuitje. Mensen werken al lang samen, dus nu is de kans om dat eens door te lichten in een collectief gesprek.

Bijvoorbeeld:

 • wat kunnen we nu samen verbeteren
 • wat kunnen we veranderen
 • wat staat ons in de weg

Wij bieden hiervoor een aantal team challenges die onderdeel zijn van onze ‘bootcamp’ en die de managers kant en klare handvatten bieden bij hun coachende – en leiderschapsrol. Welke zijn dat?

 • Team challenge ‘werk en prive balans’
 • Team challenge ‘financieel fit’
 • Team challenge ‘teamkompas, waar staan we en gaan we heen’

Ze bieden o.a. inzicht en bewustwording (persoonlijk en op groepsniveau), manieren om ook gevoelige onderwerpen te bespreken waardoor je je collega’s van een heel andere kant leert kennen én concrete stappen om zowel de samenwerking als de persoonlijke groei en weerbaarheid te vergroten.

In het onderstaande filmpje vertellen we je er graag meer over:

90-dagen Corona Bootcamp

Deze bootcamp zit vakkundig in elkaar en wordt verzorgd in samenwerking onze duurzame inzetbaarheid consultants Evelien Veenman, Marc Hoogers, Pascalle Schlikker & Iris Odding.

Wat houdt deze bootcamp o.a. in:

 • alle medewerkers van jouw organisatie krijgen toegang tot de zelf-coaching app SAM (preventie)
 • we verzorgen prikkelende tips & challenges via een twee-wekelijkse communicatie kalender, die medewerkers zelfstandig of bv met collega’s of het hele team kunnen starten (ontzorgen communicatieteam)
 • we begeleiden de managers in het coachend leiding geven op afstand
 • we delen best practices van onze duurzame inzetbaarheid consultants
 • we geven inzicht in de aandachtspunten in de organisatie, uiteraard met behoud van privacy medewerkers
 • we bieden 1-1 coaching waar nodig

We zijn vorige week al gestart met het uitrollen van deze bootcamp bij Coöperatie VGZ om hen te helpen bij het ondersteunen van de mentale veerkracht van de medewerkers. 

We hebben enorm veel respect voor organisaties zoals VGZ om in een tijd als deze, te investeren in de medewerkers en hun gezondheid op de eerste plaats te zetten. Recent onderzoek van het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-out (NCPSB) laat namelijk een gemiddelde toename van de stressniveaus zien van bijna 40 procent en bij een structurele toename van 40 procent ben je drie tot zes maanden verwijderd van een burn-out. 

Ik wil meer weten over deze 90-dagen Corona bootcamp!

Ik sta je graag te woord of plan een online afspraak in voor een korte presentatie. 

Met vriendelijke groet,

Fleur van den Horn

Email: fleur@samapp.nl of bel 06-5755 9650

About