Nu is de tijd om flexibel te zijn en je, waar nodig, aan te passen

by

Door de eeuwen heen hebben we stormen en tegenslagen doorstaan en zijn we er op de een of andere manier altijd sterker uitgekomen. Niet eerder hadden we te maken met een onzichtbare vijand, die op zo’n grote en wereldwijde schaal ons dagelijks leven beïnvloed. Dat vraagt iets van ons geduld, maar ook van ons aanpassingsvermogen en onze flexibiliteit.

En toch zijn wij mensen altijd in staat geweest, om onszelf en onze ondernemingen opnieuw uit te vinden als dat nodig was. En dit zal ook nu het grote verschil maken tussen welke organisaties er na deze ontwrichtende periode sterker uit zullen komen, en welke niet.  De kaarten worden als het ware opnieuw geschud. En dat is niets nieuws, dat hebben we vaker meegemaakt. Bijvoorbeeld door oorlogen en met de komst van nieuwe technologieën, zijn er al eerder bedrijven omgevallen en beroepen opgehouden te bestaan. Charles Darwin had het over een ‘survival of the fittest’ is en ook Steven Hawking zei: “Intelligence is the ability to change.”

We zien om ons heen mooie initiatieven ontstaan en ondernemers die op creatieve manieren hun bedrijf aanpassen. En ook bij grotere organisaties wordt met man en macht alles uit de kast gehaald, om met deze situatie om te gaan en de moed te bewaren. Ook voor ons is er veel veranderd, offertes die helaas even onderaan een stapel zijn geraakt en afspraken uitgesteld tot nader orde. Dat geldt voor velen van ons, en dus moeten we hier samen het beste van zien te maken. Ons motto is al jaren ‘SAMen sta je sterker’ en daar geloven we heilig in.

Dit is een tijd van volhouden, leren, omkijken naar elkaar en van geven, en dat is waar wij ook ons steentje aan bij willen dragen. We vertelden je eerder van onze acties waarbij we een maand gratis gebruik van de SAM app weggeven om jullie medewerkers in balans te helpen houden, in combinatie met de team challenges van onze geweldige coaches en trainers, die net als wij geloven dat delen vermenigvuldigen is.

Zo ook deze team challenge ‘Aan de slag met Job craften’ van onze partner Academycoaching. Deze challenge laat het team niet alleen online samenwerken, maar biedt mogelijk ook inspiratie bij het opnieuw uitvinden van zowel hun eigen werkzaamheden, als die van de onderneming. Zodat ook zij zich kunnen aanpassen aan de nieuwe situatie en een doel hebben. Want voor ons staat vast, dat we niet terug willen naar dat wat was, maar vooruit naar dat wat komt. Een doel hebben helpt daarbij en positief blijven ook.

“Intelligentie is de mogelijkheid en de bereidheid om te veranderen”

Wat is Job craften?

Job craften is het bewust en actief op eigen initiatief doen van kleine aanpassingen in je huidige werk, met als doel beter passend werk en positieve gevolgen in het belang van jezelf en je omgeving te creëren. Je zou Job crafting behalve als praktisch instrument ook kunnen benaderen als een perspectief om naar jezelf en je team in de context van werk te kijken. Je geeft als het ware -zelf of samen- binnen bepaalde kaders kleur aan je huidige werk.

Wat bereik je ermee?

Job crafting heeft als doel werk, talenten, energie en drijfveren beter op elkaar aan te laten sluiten. Zo kunnen onder andere energie, plezier en productiviteit toenemen. Niet alleen op individueel niveau, maar ook op team- of organisatieniveau.

Ga als manager met jouw team aan de slag met deze team-challenge. Dat kan ook prima online worden gedaan, bijv. via Teams, Zoom of Hangouts.

SAM is er voor alle lagen in de organisatie, van medewerker tot leidinggevende

Ben je benieuwd wat wij verder allemaal bieden op het gebied van e-health en duurzame inzetbaarheid voor jouw organisatie? Bekijk hier alle mogelijkheden.

Of neem contact op met Fleur van den Horn via fleur@samapp.nl of bel: 06-5755 9650.

About