Het is nu belangrijker dan ooit om je medewerkers op de 1e plaats te zetten!

by

Van de ene op de andere dag lijkt onze wereld zoals we die kende op zijn kop gezet. En dat vergt nogal wat van ons aanpassingsvermogen. Gelukkig zijn we als mens heel flexibel, maar wanneer je last hebt van (langdurige) stress ben je wel prikkelbaarder. Er zijn teveel stressoren geweest die de emotieregulatie in je brein hebben aangetast. De kans is groot dat je daardoor emotioneel gezien sneller en heftiger reageert dan normaal.

Je systeem raakt als het ware zijn veerkracht kwijt; elke tegenvaller is je teveel en verdriet of boosheid lijken primaire reacties te zijn geworden. Het voelt alsof je de controle over je emoties kwijt bent, en wij kunnen ons goed voorstellen dat dit jouw gevoel van geluk negatief beïnvloedt. Toch kun je daar goed mee om leren gaan en niet alleen jij, maar ook jouw collega’s! Zo lang je in contact blijft met elkaar en hen daarin goed begeleidt. 

Want nu we meer op afstand van elkaar werken (vanaf huis of onderweg) blijkt bijna 80% van de bedrijven de kansen te missen om met de medewerkers te blijven communiceren. En dat terwijl er veel van de medewerkers gevraagd wordt, al is het maar omdat de grens tussen werk en privé nu nóg verder vervaagt is en de afstand tot de werkvloer groter dan ooit. De kans is dus groot dat ze, zij het niet nu, dan wel na deze crisis massaal zullen omvallen of vertrekken. En dat terwijl het naast alle andere ballen die jij in de lucht moet houden jouw taak is als leidinggevende om de mensen betrokken en gemotiveerd te houden. Geen gemakkelijke taak en daar willen we je graag bij helpen!

Ten eerste hebben we een aantal acties lopen, waarover we graag informeren:

Onze acties:

  1. 31-dagen gratis gebruik van de SAM app: toegang tot honderden tips & challenges gemaakt door onze coaches.
  2. een maand gratis gebruik van onze premium team challenges: zodat teams op afstand met elkaar verbonden blijven en betrokken bij de organisatie (te vinden op onze app). Denk aan challenges zoals ‘Effectief omgaan met je tijd’, ‘Werk & privé balans’, ‘Mindful op je werk en thuis’ en ’Team communicatie’
  3. gratis online 20-minuten coaching sessies die afloopt op 3 april: https://geluk.samapp.nl/gratis-apk 

Neem graag contact met ons op als je meer over deze acties wilt weten, of een concept begeleidend schrijven wilt ontvangen waarmee je deze actie intern kenbaar kunt maken.

“80% van de bedrijven blijkt onvoldoende te communiceren met de medewerkers”


Onze partner Academycoaching biedt daarnaast speciaal voor de medewerkers van een maand lang de onderstaande online team challenge op de SAM app gratis aan. We hebben het als bedrijven tenslotte al moeilijk genoeg in deze onzekere tijden, dus laten we elkaar waar dit kan vooral een beetje helpen om deze periode zo goed mogelijk door te komen!

Team challenge: Werk- & privé balans

Bij de team challenge werk- & privébalans gaan we kijken hoe jij het op dit moment hebt geregeld. We kijken naar de elementen welke je energie kosten en naar waar jij blij van wordt. De kunst is om te balanceren tussen de energiegevende facetten en de facetten die je energie kosten. Deze challenge bestaat uit individuele en team opdrachten.

In deze team challenge…

  • ontdek jij hoe de balans op dit moment is verdeelt tussen verschillende facetten in je leven.
  • krijg je inzicht waar je nu aandacht aan geeft en creëer je bewustwording op wat jij wilt aanpakken
  • Leer op een andere manier praten over balans met je collega’s
  • Leer je dat verschillende facetten in je leven invloed hebben op andere facetten
  • bedenk je een concrete actie die je de komende weken gaat uitvoeren

Ga als manager met jouw team aan de slag met deze team-challenge. Dat kan ook prima online worden gedaan, bijv. via Zoom of Hangouts. Loop zelf wel eerst alle stappen goed door, zodat je de sessie goed kunt begeleiden.

Niet zelf doen, maar laten faciliteren? 

Willen de managers van met hun team deze periode juist goed benutten door met een coach aan de slag te gaan dan is het mogelijk deze team challenge als workshop online te laten faciliteren via Skype, Zoom of hangout door een van onze coaches.

Gewoon vanaf huis dus. Normaliter zijn onze workshops op locatie, maar wij laten ons niet uit het veld slaan door een virus of overheidsmaatregelen en jullie hopelijk ook niet! Coachingsessies en workshops kunnen namelijk ook uitstekend online worden gegeven. Bekijk hier ons volledig aanbod: https://geluk.samapp.nl/workshops/

SAM is er voor alle lagen in de organisatie, van medewerker tot leidinggevende 
Ben je benieuwd wat wij verder allemaal bieden op het gebied van e-health en duurzame inzetbaarheid voor jouw organisatie? Bekijk hier alle mogelijkheden

Of neem contact op met Fleur van den Horn via fleur@samapp.nl of bel: 06-5755 9650.

About