Hoe maak je onderwerpen bespreekbaar in jouw organisatie die gaan over privé aangelegenheden?

by

In onze gesprekken met (HR) managers wordt telkens duidelijk, dat men zich er echt wel van bewust is dat de oorzaken waarom iemand ziek wordt, of minder presteert op de werkvloer, vaak vanuit de privé-sfeer komt. Echter lang niet overal weet men hoe dit kan worden aangepakt en bespreekbaar kan worden gemaakt. En hoe is dat eigenlijk bij geregeld ?

Want wat te denken van een collega die midden in een scheiding zit. Zo’n scheiding gaat meestal niet onopgemerkt aan collega’s en een werkgever voorbij. De emoties, de stress en de chaos die een scheiding veroorzaakt zijn vaak duidelijk zichtbaar. Die kun je niet zomaar thuis laten.

Je bent als manager naast collega of werkgever, ook vooral mens. Hoe pak jij dat goed aan voor jezelf, jouw collega en het team? Hoe ga je om met een scheiding van een collega en hoe ver reikt jouw collegiale ondersteuning?

Een van onze aangesloten coaches Yvonne Soons heeft hier een prachtige team challenge voor ontwikkeld, die je samen met het team kunt starten.

– Je leert wat de impact van een scheiding kan zijn op iemands leven en het team.
– Je gaat leren wat jij kunt doen om goed met deze situatie om te gaan.
– Je gaat leren hoe je jouw collega kunt helpen beter door deze akelige scheidingsperiode heen te komen.
– Je leert wat de do’s en don’ts zijn op het werk bij een scheiding.
– Je krijgt oefeningen en praktische tips die je kunt toepassen in het team en in de ondersteuning met deze collega.

“Ziekteverzuim komt voor 64% vanuit de privé-sfeer, wees je als werkgever daarvan bewust.”

Een ander voorbeeld is dat je collega lang ziek is geweest en op het punt staat om weer aan het werk te gaan. Je zult veel met elkaar te bespreken hebben. Wat iemand heeft doorgemaakt bijvoorbeeld, maar ook hoe jullie nu weer de draad kunnen oppakken als leidinggevende – medewerker, maar ook als team.

Een belangrijk onderdeel van het oppakken is de communicatie. Zoals in veel gevallen staat of valt het met de communicatie binnen het team.

Coach Sandrine Kwast heeft hier een mooie team challenge voor ontwikkeld, waarin je gaat leren dat iedereen andere voorkeuren in communicatie en gedrag heeft. Dat betekent dat de behoeftes in communicatie binnen het team ook verschillend kunnen zijn. Je krijgt inzicht in je eigen stijl en leert daarnaast hoe je die kennis kunt gebruiken in contact met je collega’s. Op die manier bouw je een veilige basis om in gesprek te kunnen gaan.

Herken je een van deze gevallen binnen jouw teams, maak de onderwerpen dan bespreekbaar door het doen van deze laagdrempelige team challenges.

Medewerkers voelen zich (weer) gehoord en gezien en dat is belangrijk. Betrokkenheid en waardering zijn tenslotte de belangrijkste redenen voor mensen om bevlogen te zijn in hun werk.

SAM is er voor alle lagen in de organisatie, van medewerker tot leidinggevende 
Ben je benieuwd wat wij verder allemaal bieden op het gebied van e-health en duurzame inzetbaarheid voor jouw organisatie? Bekijk hier alle mogelijkheden

Of neem contact op met Fleur van den Horn via fleur@samapp.nl of bel: 06-5755 9650.
Of neem een kijkje op onze website: www.samapp.nl.

Hartelijke groet,
Fleur van den Horn

About