Ziekteverzuim, weten jouw managers hoe ze hier mee om moeten gaan?

by

“Hebben jullie misschien informatie voor onze managers hoe ze om moeten gaan met ziekteverzuim en vooral waar ze op moeten letten, bijvoorbeeld met Wet verbetering Poortwachter?” vroeg een manager ons laatst  tijdens een gesprek. En nee, daar hadden we nog geen specifieke oefeningen voor op de SAM app staan. Maar als er ergens behoefte aan is, dan zetten we dat direct uit bij ons grote netwerk van coaches en binnen no time hadden we dus een aantal challenges speciaal voor managers over het onderwerp ‘Hoe om te gaan met zieke medewerkers’ laten ontwikkelen.

Heel waardevol!

Voor ons om te weten waar de behoefte naar uitgaat en hoe wij ons aanbod kunnen verrijken. En voor onze klanten en de gebruikers van de SAM app, natuurlijk ook, zodat zij gelijk mee kunnen profiteren van dit nieuwe aanbod. Want sommige dingen, zoals dit, zijn nu eenmaal overal aan de orde.

Hoe is het eigenlijk bij geregeld? 
Weten alle managers bij jullie hoe ze een gesprek kunnen voeren met hun medewerkers en hoe ze op de juiste manier dossiers moeten bijhouden. Vooral in het kader van de privacy is dat enorm belangrijk! 
De Wet verbetering Poortwachter bestaat bijvoorbeeld uit een aantal wettelijk vastgelegde momenten van contact en een aantal documenten die opgesteld moeten worden.

Even uit je hoofd:

  • Welke momenten kan jij opnoemen?
  • Welke documenten zijn hierbij belangrijk?
  • En wie doet wat?

Goed, misschien dat jij het wel weet, maar weten de rest van de managers dit ook? Als je het antwoord niet weet, vraag het dan eens. En als het antwoord ‘nee’ is, dan staan er op de SAM app een aantal mooie oefeningen. Die geven de managers niet alleen handvatten wat ze wel en niet kunnen en mogen doen, maar bieden ook inzicht in eigen kennis en in het team, door het uitvoeren van een aantal opdrachten. Deze challenges zijn op de SAM app heel makkelijk te vinden, door via de zoekfunctie ‘Voor managers’ in te typen.

En als je deze challenges voor al je managers beschikbaar wil stellen, dan hebben we hier uiteraard een speciaal aanbod voor. Daarmee kunnen ze alle challenges, dus ook de team challenges, onbeperkt gebruiken. En wil je nóg meer, dan is het mogelijk deze  challenges als een workshop te laten faciliteren door een van onze aangesloten coaches. Dat netwerk van geaccrediteerde coaches is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk netwerk met alle specialismen die je maar kunt bedenken. 

Check hier een aantal van onze mogelijkheden mbt ziekteverzuim: https://geluk.samapp.nl/ziekteverzuim-2/

Benieuwd wat wij verder allemaal bieden op het gebied van e-health en duurzame inzetbaarheid voor jouw organisatie? 

Neem contact op met Fleur van den Horn via fleur@samapp.nl of bel: 06-5755 9650.

Hartelijke groet en een fijne dag,
Fleur & Mirjam

About