Omgaan met cultuurverschillen op de werkvloer

by

Bij SAM geloven we dat ieder mens uniek is en daarom individuele programma’s nodig heeft. Om het nog uitdagender te maken, hebben we ook nog eens te maken met cultuurverschillen op de werkvloer. 

Dit kan komen door verschillen in bijvoorbeeld leeftijd en geslacht, maar ook door verschillen in cultuur. Deze verschillen kunnen in het dagelijks leven, maar ook op de werkvloer tot misverstanden leiden. Zo kan het leiden tot vooroordelen en onbegrip. De één handelt nou eenmaal anders dan de ander.

Om met deze verschillen om te leren gaan, is het belangrijk om inzicht te krijgen in je eigen handelen. Zo kan het beste uit de samenwerking gehaald worden en het team optimaal benut worden (Schermer, 2008). Dit ga je leren in deze uitdagende team challenge, aangeboden door onze partner Gort Coaching!

Wat ga je leren:

  • In deze challenge komen zowel individuele als gezamenlijke opdrachten voor
  • Je gaat aan de slag met reflecteren op eigen ervaringen rondom cultuurverschillen
  • Je gaat aan de slag met casussen

Over de team challenges op SAM

Team challenges helpen om vooroordelen weg te halen, onderwerpen bespreekbaar te maken en taboes te doorbreken. Maar ook om meer betrokkenheid binnen teams te creëren, het gevoel om bij te dragen.

Het is ook mogelijk team challenges als workshop te laten faciliteren door onze coaches. Informeer naar de mogelijkheden

Hartelijke groet,

Fleur van den Horn, co-founder SAM

fleur@samapp.nl | 06-5755 9650

About