De kracht van hybride coaching

by

Hybride coaching – een effectieve mix van (traditionele) face-to-face en online coaching (e-coaching) – wint steeds meer aan terrein en dat is goed nieuws. In het boek ‘E-coaching, direct aan de slag met het nieuwe coachen’ van Anne Ribbers worden op basis van wetenschappelijk onderzoek tal van redenen en voorbeelden gegeven over de meerwaarde van e-coaching in leertrajecten. 

We delen hieronder een aantal voordelen met je:

1. Gedragsverandering
Een eenmalige workshop of training heeft als risico dat de kennis al snel weer wordt vergeten en men weer overgaat tot de orde van de dag. Juist door er meer leermomenten aan vast te koppelen neemt de betrokkenheid van de medewerkers toe en kan er een echte gedragsverandering gaan plaatsvinden. 

Volgens professor Jaap Murre (hoogleraar Theoretische Neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam) duurt het minimaal 42 dagen (6 weken) om nieuw gedrag te oefenen en te herhalen, voordat het een gewoonte is en het comfortabel voelt. Door online ernaast in te zetten, kan je dit bereiken.

2. Flexibiliteit
Heb je wel eens geprobeerd een grote groep mensen op hetzelfde moment met elkaar samen te brengen? Dan weet je net als ieder ander dat het veel geduld en tijd vraagt om een groep mensen allemaal tegelijk op 1 plek te laten zijn voor een aantal uren en zeker bij organisaties waarbij mensen op locatie of op meerdere locaties werken, is dat haast onmogelijk. 

De combinatie van hybride coaching is dat het moment om live met elkaar te zijn (workshop) kan worden ingekort en de rest voor iedereen op een ander tijdstip. E-coaching kan letterlijk de hele dag doordat het 24/7 beschikbaar is, het niet uitmaakt waar je bent en je kan het dus op eigen tijd en tempo doen, wanneer het jou uitkomt. 

3. Learning in the flow of life
Er is een nieuwe verandering gaande in de toekomst van learning & development namelijk “learning in the flow of life” – een concept om het gemak te beschrijven waarmee een persoon in staat is om nieuwe kennis of vaardigheden te verwerven tijdens zijn of haar dagelijkse routine.

Dit zorgt er voor dat organisaties de manier moeten veranderen, het gemak, waarop werknemers tijdens het werk leren en daarbuiten. En wil je de medewerkers hierin nog beter assisteren, zorg dan dat er gespecialiseerde coaches en/of begeleiders zijn voor uiteenlopende uitdagingen, zowel on- en offline.

4. Reflectie
Face-to-face communicatie zorgt voor snelle afstemming en ‘direct verder kunnen’, wat vaak ook zo z’n voordelen heeft. Terwijl online je meer tijd krijgt voor reflectie. Het stelt je in staat tot ‘verwerking’ en biedt de mogelijkheid jezelf beter te observeren. 

Zelfreflectie helpt een persoon met het verbeteren en ontwikkelen van zijn of haar persoonlijkheid. Niet alleen je zelfvertrouwen groeit, maar ook je weerbaarheid. Je kunt immers beter negatieve feedback van zowel jezelf als de buitenwereld aan, doordat je bewust bezig bent met het continu verbeteren van jezelf.

5. Ieder mens is uniek
Tot slot, ieder mens is uniek en heeft daarom individuele leermogelijkheden nodig. De een is meer gebaat bij face-to-face interventies, de ander doet het liever online in zijn eigen tijd & tempo.

Daarnaast staan we voor veel uitdagingen in het leven. Dat kan vandaag de gezondheid van een medewerker zijn en morgen misschien zijn of haar financiën. Werk & privé is vervaagd, waardoor situaties van thuis worden meegenomen naar het werk en andersom. 

Door hybride coaching aan te bieden, geef je de handvatten om jouw medewerkers in balans te houden en als mens te blijven groeien en zich blijvend te ontwikkelen.

Hybride coaching via SAM

Bij SAM is het mogelijk de face-to-face workshops die gegeven worden door onze coaches op locatie, te combineren met opdrachten (zogeheten ‘challenges’) die deelnemers van de workshop vooraf, tijdens en na een workshop nog kunnen lezen en uitvoeren. Enerzijds via opdrachten van de coach zelf, maar iemand kan voor zichzelf ook verder op zoek gaan op de app om zich verder te verdiepen in dit onderwerp of misschien een ander thema wat kan bijdragen aan zijn of haar werk & prive balans.

Als opdrachtgever delen we tenslotte met jou de inzichten vanuit het management portaal die uiteraard volledig anoniem zijn, en zo kan je vervolgens snel herinvesteren in nieuwe interventies die bijdragen aan de daadwerkelijke behoeften van dat moment in wat er speelt op de werkvloer.

Neem gerust contact met me op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Hartelijke groet,

Fleur van den Horn, co-founder SAM

fleur@samapp.nl | 06-5755 9650

About