Stop nooit met groeien

by

Hoe belangrijk is persoonlijke ontwikkeling voor jou? Dat je nooit uitgeleerd raakt, dat je blijft groeien in alle verschillende rollen die je hebt: als kind, als vriend/vriendin, als partner, als collega, als ouder, als buurtgenoot, als mens… En ook in de verschillende thema’s in je leven zoals je werk, je financiële situatie, je sociale netwerk. Je kunt je tot aan je dood toe blijven ontwikkelen en het is nooit te laat om er aan te beginnen. Heerlijk toch?!

Dat is waar wij bij SAM van overtuigd zijn, dat je zelf van grootste invloed bent op je leven en je situatie. Het gaat er om dat je bereid bent er iets aan te willen DOEN! In het door het CBS uitgebrachte verslag over het geluksgevoel in Nederland, geeft meer dan de helft van de mensen die ziek zijn aan, evengoed gelukkig te zijn. Het is dus een mindset om te proberen de situatie waar je geen invloed op hebt te accepteren en je energie daarop te richten waar je dat wél hebt. Alles wat je aandacht geeft groeit! 

Een mooie metafoor uit de Acceptance and Commitment Therapie is ‘touwtrekken met een monster’ waarin je visualiseert dat jij aan de ene kant van een diepe kloof staat, met een touw in je handen en aan de andere kant staat een heel groot, eng, sterk monster, met het andere eind van het touw. En jullie maar trekken en het monster maar groeien, wat kun je doen? Je hebt altijd de keuze  om het touw los te laten en je energie ergens anders op te richten. Jij hebt de regie!

En zo zijn er nog tal van metaforen te benoemen, maar het gaat er om dat je ZELF, vandaag, de keuze maakt en de stap zet om je te ontwikkelen! 

Mocht je dit nu wel willen, maar je merkt toch dat iets je tegen houdt, dan kan de challenge ‘Zo stop je met twijfelen’ van SAM coach Maaike Rijk van Maaike Rijk Coaching & Training je misschien de nodige inzichten geven. We twijfelen namelijk allemaal wel eens. Meestal gaat het gepaard met een gevoel van onrust en het maakt starten óf stoppen met iets vaak onnodig lastig. En tuurlijk, soms is het ook goed dat we niet klakkeloos overal inspringen, echter twijfel houdt ons vaker tegen in ons leven dan dat het ons verder helpt.

Wat vertelt die twijfel je nu eigenlijk écht? Hoe kun je anders met die twijfel omgaan, zodat je meer rust ervaart, sneller kan beslissen én stappen richting je doel blijft maken. In deze challenge legt Maaike het je uit.

In deze challenge ga jij:

  • in kaart brengen waarover je twijfel en wat de onderliggende laag daar achter is
  • leren wat de reden van twijfelen is
  • 6 tips ontvangen om met twijfel om te gaan én sneller te beslissen
  • leren stoppen met twijfelen

Met de onderstaande link kun je het direct openen op je telefoon of tablet, dus waar wacht je nog op?

https://samapp.nl/content/1202/zo-stop-je-met-twijfelen

About

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *