Tijd besparen

by

Je hoort mensen steeds vaker zeggen dat ze het zo druk hebben en misschien zeg je het zelf ook regelmatig. Toch is het heel verstandig om af en toe even pas op de plaats te maken, in plaats van maar door te rennen. We krijgen de hele dag zoveel prikkels, dat we ongemerkt overprikkeld kunnen raken en het overzicht dreigen te verliezen.

Door even stil te staan, of een stapje terug te doen, kun je weer opladen en de dingen vanuit een ander perspectief zien, waardoor je daarna weer veel beter door kunt. Want waar ben je eigenlijk allemaal druk mee? Heb je dat wel eens voor jezelf op een rijtje gezet? En als je denkt dat je daar echt geen tijd voor hebt, dagen wij je uit om het gewoon eens te proberen en te bekijken wat er anders zou kunnen.

Beslis vandaag nog welke gewoonte je wilt veranderen. Met inzicht alleen ben je er niet, veranderen is handelen, dus doen! Veranderen is altijd een beetje spannend. Veranderen is ook altijd: een beetje loslaten van wat er was, om iets nieuws te kunnen krijgen. Alleen al het doen van de SAM challenges betekent dat je niet doet wat je altijd deed, maar iets nieuws. Gun je zelf iedere dag een stukje rust. Creëer een nieuw patroon! En dat hoef je niet alleen te doen. SAM helpt je daarbij en misschien is het nog veel leuker om eens een team challenge te doen, waarmee je leert om effectief met je tijd om te gaan. Deze kun je SAMen met je collega’s doen, of met familie en/of vrienden, zodat er meer tijd over blijft voor andere leuke dingen. Heerlijk toch?

‘Effectief met de tijd omgaan’, zo heet de gloednieuwe team challenge van SAM coach Marta van Sitteren. die jou alvast kan helpen. 

Effectief met de tijd omgaan

Voor veel mensen zitten er te weinig (werk)uren in een dag. Eén van de effecten is dat werkzaamheden blijven opschuiven, je to-do lijst blijft groeien en wellicht ervaar je ook werkdruk en stress. 

Het kan voor jezelf al een uitdaging zijn om goed met tijd om te gaan, laat staan wanneer je ook met anderen samenwerkt.

Met deze challenge kun je zelfstandig en met je team, gezin, vrienden aan de slag gaan met de (vaak onbewuste) tijdslekken.

Stel dat je hiermee 1 uur extra wint, waar zou je dit extra uur voor gebruiken? 

Wat ga je leren?

  • Je gaat jouw tijdslekken in kaart brengen en patronen herkennen
  • Je krijgt tips om hiermee om te gaan
  • Je krijgt tips om met dit onderwerp binnen het team (de groep) aan de slag te gaan. 

De challenge bestaat uit 6 stappen verdeeld over een week, met elke dag een kleine opdracht om het behapbaar te maken. Ook dit gaat namelijk makkelijker als je het opdeelt in kleine stappen. Je begint met een individuele opdracht, daarna volgen tips en opdrachten om binnen het team (de groep) gezamenlijk met dit onderwerp aan de slag te gaan. Dat is weer goed voor het wederzijds begrip, het saamhorigheidsgevoel en de onderlinge sfeer!

De team challenge start je vanaf je mobiel via de link hieronder en deel je via de app. Het is ook eenvoudig de challenge te vinden via de nieuwe zoekfunctie op de SAM app.

https://samapp.nl/content/1328/team-challenge-effectief-met-de-tijd-omgaan

About

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *